jun
25

SUN Lekstroom doet mee aan onderzoek

SUN Nederland heeft SUN Lekstroom gevraagd mee te doen aan een onderzoek naar de effecten van noodhulp. De overheid heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld.

In dit onderzoek wordt literatuuronderzoek gedaan, de werkwijze van verschillende SUN noodhulpbureaus wordt bekeken en er worden interviews gehouden met hulpverleners en cliënten die noodhulp hebben ontvangen.

We hebben enkele hulp- en dienstverleners benaderd om mee werken aan het onderzoek. Wil jij ook bijdragen aan dit onderzoek, dan horen we dat graag. Neem dan even contact met ons op. 

jun
22

Bedragen voor levensonderhoud verhoogd

Hulp- en dienstverleners kunnen bij ons voor hun cliënten die geen geld meer hebben voor boodschappen een aanvraag doen voor een boodschappenbon. Omdat de kosten van levensonderhoud enorm zijn gestegen, hebben wij de bedragen die worden toegekend verhoogd. Voor een alleenstaande is het bedrag nu 70 euro per week en 140 euro voor twee weken. Voor elke persoon extra in het gezin komt er 20 euro per week bij. Hulp- of dienstverleners kunnen dus de volgende bedragen aanvragen:

één week:
1 persoon: 70 euro
2 personen: 90 euro
3 personen: 110 euro
4 personen: 130 euro
5 personen: 150 euro

twee weken:
1 persoon: 140 euro
2 personen: 180 euro
3 personen: 220 euro
4 personen: 260 euro
5 personen: 300 euro

jun
21

Extra fondsenbijdrage van gemeenten

SUN Lekstroom heeft van de gemeenten Nieuwegein, IJsselstein en Houten extra bijdragen ontvangen om mensen in deze tijd te kunnen ondersteunen. 

De energiekosten zijn gestegen. Het levensonderhoud wordt alleen maar duurder. Gemeenten maken zich zorgen over hun inwoners. De wettelijke regelingen zijn vaak niet voldoende om het te kunnen redden. SUN Lekstroom kan deze mensen extra ondersteunen. Hulp- en dienstverleners kunnen bij ons een aanvraag doen via onze website. Klik hier om naar het aanvraagformulier te gaan. 

Wil je overleggen over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op. Onze coördinator Karin Beenen is bereikbaar op telefoonnummer 06 - 83 07 31 31.

sep
22

Vraag de energietoeslag aan

Ken jij mensen die het moeilijk hebben om rond te komen? Misschien kunnen ze de energietoeslag aanvragen. Lees de informatie van Werk en Inkomen Lekstroom en stuur deze door!

Flyer energietoeslag

mei
17

Help ons helpen!

SUN Lekstroom doet mee met de digitale collecte van het Armoedefonds. Help jij ons helpen? 

Om inwoners in het Lekstroomgebied financieel te kunnen helpen werven wij fondsen. Daarnaast hebben wij voor particuliere donaties een knop op onze website, zodat mensen ons en dus de inwoners die het financieel zwaar hebben kunnen steunen.

Het Armoedefonds heeft nu een mooie actie. Wij hebben een eigen collectebus op de website van het armoedefonds. De opbrengst van onze collectebus tussen 10 en 31 mei wordt door het Armoedefonds verdubbeld. Dus vraag je netwerk om ons te steunen en vraag ze om een donatie. Klein of groot, dat maakt niet uit. Wil je meer doen? Maak dan je eigen collectebus voor ons aan. Je kunt dan de mensen uit jouw netwerk vragen om iets in jouw collectebus te doen. 

Help ons helpen!

Voor meer informatie kijk dan op onze pagina op de website van het Armoedefonds. 

dec
23

Personeelswisseling bij SUN Lekstroom

Coördinator Hannie van Baren (rechts op de foto) van SUN Lekstroom gaat werken voor SUN Nederland. Haar plaats wordt ingenomen door Karin Beenen. Hannie: ''Ik heb met heel veel plezier voor SUN Lekstroom gewerkt. Ik wil alle contacten bedanken voor de plezierige samenwerking.'' Wij wensen Hannie heel erg veel succes en wij bedanken haar voor haar geweldige inzet voor SUN Lekstroom.

Karin heeft heel veel zin om te starten. ''Ik heb al heel even meegelopen met Hannie. SUN Lekstroom doet mooi en waardevol werk en ik vind het erg leuk dat ik daar nu mijn steentje aan mag bijdragen'', aldus Karin.

Het telefoonnummer en het mailadres blijven gewoon hetzelfde.

nov
15

Doneerknop op onze website

Via de onlangs toegevoegde tab Doneren kunt u ons financieel ondersteunen. Alle giften die gedaan worden komen in ons noodfonds terecht en gaan voor 100% naar de noodhulp. Al onze bureaukosten worden door de gemeenten vergoed. Alvast bedankt voor uw gift!

jan
01

Mondkapjes voor inwoners Nieuwegein

SUN Lekstroom heeft van de gemeente Nieuwegein uitwasbare mondkapjes gekregen. Deze zijn bedoeld voor inwoners van Nieuwegein die weinig leefgeld hebben. Per gezinslid van 12 jaar en ouder zijn 2 uitwasbare mondkapjes beschikbaar. U kunt deze mondkapjes aanvragen via info@sunlekstroom.nl