sep
22

Vraag de energietoeslag aan

Ken jij mensen die het moeilijk hebben om rond te komen? Misschien kunnen ze de energietoeslag aanvragen. Lees de informatie van Werk en Inkomen Lekstroom en stuur deze door!

Flyer energietoeslag

mei
17

Help ons helpen!

SUN Lekstroom doet mee met de digitale collecte van het Armoedefonds. Help jij ons helpen? 

Om inwoners in het Lekstroomgebied financieel te kunnen helpen werven wij fondsen. Daarnaast hebben wij voor particuliere donaties een knop op onze website, zodat mensen ons en dus de inwoners die het financieel zwaar hebben kunnen steunen.

Het Armoedefonds heeft nu een mooie actie. Wij hebben een eigen collectebus op de website van het armoedefonds. De opbrengst van onze collectebus tussen 10 en 31 mei wordt door het Armoedefonds verdubbeld. Dus vraag je netwerk om ons te steunen en vraag ze om een donatie. Klein of groot, dat maakt niet uit. Wil je meer doen? Maak dan je eigen collectebus voor ons aan. Je kunt dan de mensen uit jouw netwerk vragen om iets in jouw collectebus te doen. 

Help ons helpen!

Voor meer informatie kijk dan op onze pagina op de website van het Armoedefonds. 

mrt
24

Jaarverslag 2021

Ons jaarverslag 2021 is verschenen. Klik hier om naar het verslag te gaan. 
Wij bedanken NRontwerp voor de vormgeving van dit verslag. 

dec
23

Personeelswisseling bij SUN Lekstroom

Coördinator Hannie van Baren (rechts op de foto) van SUN Lekstroom gaat werken voor SUN Nederland. Haar plaats wordt ingenomen door Karin Beenen. Hannie: ''Ik heb met heel veel plezier voor SUN Lekstroom gewerkt. Ik wil alle contacten bedanken voor de plezierige samenwerking.'' Wij wensen Hannie heel erg veel succes en wij bedanken haar voor haar geweldige inzet voor SUN Lekstroom.

Karin heeft heel veel zin om te starten. ''Ik heb al heel even meegelopen met Hannie. SUN Lekstroom doet mooi en waardevol werk en ik vind het erg leuk dat ik daar nu mijn steentje aan mag bijdragen'', aldus Karin.

Het telefoonnummer en het mailadres blijven gewoon hetzelfde.

nov
15

Doneerknop op onze website

Via de onlangs toegevoegde tab Doneren kunt u ons financieel ondersteunen. Alle giften die gedaan worden komen in ons noodfonds terecht en gaan voor 100% naar de noodhulp. Al onze bureaukosten worden door de gemeenten vergoed. Alvast bedankt voor uw gift!

mei
31

Jaarverslag 2020

Meer aanvragen en meer geld uitgegeven in 2020. U leest het allemaal in ons Jaarverslag 2020 dat vandaag op onze website te lezen is.

jan
01

Mondkapjes voor inwoners Nieuwegein

SUN Lekstroom heeft van de gemeente Nieuwegein uitwasbare mondkapjes gekregen. Deze zijn bedoeld voor inwoners van Nieuwegein die weinig leefgeld hebben. Per gezinslid van 12 jaar en ouder zijn 2 uitwasbare mondkapjes beschikbaar. U kunt deze mondkapjes aanvragen via info@sunlekstroom.nl 

okt
29

Nieuw: Sociaal Leenfonds per 1 november

Vanaf 1 november aanstaande kunnen hulp- en dienstverleners ook een renteloze lening voor inwoners aanvragen bij SUN Lekstroom. 

Een uniek preventief instrument om problematische schuldensituaties te voorkomen.

Wat is een Sociaal Leenfonds

Een Sociaal Leenfonds is een laagdrempelig fonds, waar hulpverleners die te maken hebben met inwoners met een relatief kleine schuldenlast een renteloze lening kunnen aanvragen volgens dezelfde uitgangspunten als bij ons giften-noodfonds: (incidentele) urgentie in combinatie met perspectief. En een voorliggende voorziening is niet of niet tijdig beschikbaar.

Doel is om een situatie van problematische schulden te voorkomen en een negatieve spiraal van opeenstapeling van kleine schulden om te buigen.  Kleine schulden kunnen veel stress veroorzaken o.a. door oplopende incassokosten en deurwaarders, en kunnen makkelijk escaleren.

Een sociale lening kan rust en overzicht creëren doordat nog maar 1 schuld overblijft. 

Een sociale lening is soms ook mogelijk voor een aanschaf die bij kan dragen aan perspectief op bijvoorbeeld werk. De lener accepteert -gedurende de leenperiode- een vorm van financiële begeleiding om terugval te voorkomen en financiële zelfredzaamheid te bevorderen.

Alleenstaanden kunnen een lening krijgen tot € 1.750,- , meerpersoonshuishoudens tot € 2.500,-.

Combinatie sociale lening en gift

Er zijn situaties waarbij een combinatie van een sociale lening en een financiële gift het meest geschikt is. Per aanvraag wordt dit bekeken. U kunt ook van te voren overleggen met ons.

Sociaal Leenfonds: de  werking in het kort

De aanvraag voor een sociale lening wordt gedaan middels het aanvraagformulier op de website van SUN Lekstroom. De coördinator van SUN Lekstroom bekijkt globaal of het aanvraagformulier voldoende is ingevuld en alle gevraagde bijlagen zijn toegevoegd.

Speciaal geselecteerde deskundige vrijwilligers van MOvactor SJS Thuisadministratie  beoordelen de aanvraag nader. Zij checken de gegevens, onderzoeken of de lening problematische schulden kan voorkomen en nemen zo nodig contact op met de cliënt . De afloscapaciteit van de cliënt bepaalt de looptijd van de lening met een maximum van 36 maanden. MOvactor Thuisadministratie brengt een advies uit aan SUN Lekstroom. SUN Lekstroom neemt een besluit en licht de aanvragende hulpverlener in. Als de aangevraagde lening akkoord is, ondertekenen SUN Lekstroom en de lener een  kredietovereenkomst en een machtiging voor de automatische incasso. Daar draagt de aanvragende hulpverlener zorg voor. Daarna is de lening beschikbaar en betaalt SUN Lekstroom de openstaande nota's.

Het incassotraject start. Maandelijks worden de incasso’s gecontroleerd. Wanneer een incasso gestorneerd wordt, neemt de SUN-coördinator direct contact op met de lener. Bij incasseringsproblemen neemt de coördinator contact op met de begeleidende hulpverlener.

De begeleiding van de lener voor en na de aanvraag is een essentieel onderdeel van de lening om te voorkomen dat men verder in de schulden raakt.

Mogelijk gemaakt door

Op voorspraak en advies van SUN Nederland heeft de Fred Foundation (een vermogensfonds waar men zelf geen aanvragen kan doen, maar die zelf doelen uitzoekt)  onder andere SUN Lekstroom uitgekozen en ondersteund met de ‘vulling’ van het Sociaal Leenfonds met € 30.000,-.

Het Sociaal Leenfonds is revolverend zodat afgeloste bedragen weer opnieuw uitgeleend kunnen worden aan andere inwoners.

Advies voor aanvragers

Voorafgaande aan de aanvraag kunt u altijd  -telefonisch of per email- contact met ons opnemen over de haalbaarheid van een aanvraag. Dat is laagdrempelig en het kan uiteindelijk tijd schelen.

Meer informatie: www.sunlekstroom.nl, info@sunlekstroom.nl en tel 06 – 83073131.